Hlavní obsah

Zaměstnanci odváželi ze skladu na Teplicku holicí strojky kamionem, škoda je pět milionů

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Škodu za miliony korun způsobili firmě na Teplicku dva její zaměstnanci ve věku 39 a 21 let. Muži během loňského listopadu postupně ukradli ze skladu poškozené společnosti celé palety krabic s více než pěti tisíci bateriových holicích strojků.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zajistila kradené strojkyVideo: Policie ČR

 
Článek

„Odcizili také přes třináct set ručních holicích strojků a krabice s holicími štětkami, žiletkami a stovkami pěn na holení. Věci jim z areálu pomáhal svým autem odvážet čtyřicetiletý muž, který jako řidič kamionu jezdil mezi firmou a meziskladem, kde se kompletovaly výrobky,“ uvedl mluvčí teplické policie Daniel Vítek.

Muži se po zadržení ke krádežím přiznali a policistům vydali desítky krabic s odcizenými věcmi v prodejní hodnotě skoro pět milionů korun, které měli poschovávané v garážích, sklepech nebo na zahradě. „Chyběla jen malá část, kterou za dva měsíce stačili rozprodat,“ doplnil Vítek.

Všichni tři spolupachatelé už byli obviněni ze zločinu krádeže. Dva jsou vyšetřováni na svobodě, 39letý muž byl umístěn do vazby, protože už byl za krádeže s velkou škodou v minulosti odsouzen a na svobodě by mohl v páchání trestné činnosti pokračovat. Všem obviněným hrozí v případě odsouzení až osmiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám