Hlavní obsah

Žalobkyně navrhla vazbu pro ředitele litoměřické věznice

• Aktualizováno

Státní zastupitelství v Českých Budějovicích ve středu podalo návrh na vazbu pro ředitele litoměřické věznice Tomáše Líbala. Toho v pondělí zadržela Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) a v úterý jej obvinila. Stíhaný je z podplácení a vydírání generálního ředitele služby Pavla Ondráška, který ho sesadil z postu náměstka a přeřadil do Litoměřic.

Foto: Vězeňská služba ČR

Ředitel Vazební věznice Litoměřice Tomáš Líbal

Článek

„Ve 13:00 byl podán u Okresního soudu v Českých Budějovicích návrh na vzetí do vazby. Soud má na rozhodnutí 24 hodin,“ sdělila ve středu Právu státní zástupkyně Božena Mikešová. Vysvětlila, že českobudějovické státní zastupitelství se případem zabývá proto, že podle GIBS se Líbalovo prvotní trestní jednání stalo v tamní místní příslušnosti.

Líbal je obviněn z podplácení a vydírání a hrozí mu rok až šest let vězení. Důvody, proč pro něj žádá vazbu, Mikešová nesdělila s tím, že si je nejdříve musí vyslechnout Líbal a jeho obhájce během vazebního jednání u Okresního soudu v Českých Budějovicích. Na obviněného může být uvalena vazba kvůli tomu, aby neovlivňoval svědky a nemařil vyšetřování, nepokračoval v trestné činnosti nebo pokud by hrozil jeho útěk.

V úterý sdělila Vězeňská služba, že Líbal je podezřelý z vydírání generálního ředitele Vězeňské služby Pavla Ondráška a také ze snahy uplatit ho. Vše bylo podle informací Práva vedené jeho snahou o navrácení do funkce náměstka. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám