Hlavní obsah

Žáka ve škole v Mladé Boleslavi kousl sklípkan

Právo, rap
Mladá Boleslav

Mimořádné volno mají děti na 8. základní škole v Mladé Boleslavi. Žáka třetí třídy tady v úterý patrně kousl pavouk. Dítě šlo během výuky na toaletu, kde ho měl členovec kousnout. Podle zástupců města na kousnutí pavoukem ukazují rozbory z toxikologie.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Základní škola v Mladé Boleslavi, kde jednoho z žáků patrně kousl pavouk sklípkan

Článek

„Pavouk byl menšího vzrůstu, zřejmě z podřádu sklípkani. Chlapec je v pořádku,“ uvedla ředitelka školy Jitka Houštecká, podle níž hoch nemá žádné zdravotní potíže.

K události došlo v úterý při vyučování. Toaleta na prvním stupni byla uzavřena a žáci absolvovali zbytek úterní výuky na vycházce.

Po záplavách vylezly miliony pavouků. Pokryly městečko pavučinami

Koktejl

„Venku se odehrálo i vyučování druhého stupně, byť se třídy starších žáků nacházejí v jiném pavilonu,“ informovala mluvčí mladoboleslavské radnice Šárka Charousková, podle níž výsledky toxikologie a názor odborníka skutečně ukazují na tarantuli, jak se sklípkani někdy označují.

Hned po incidentu vedení školy zavolalo odborníky, aby školu vyčistili. Právě kvůli tomu mají žáci i během dneška volno.

„Dezinsekce se uskutečnila 15. a 16. června, použit byl přípravek na benzínové bázi. Z tohoto důvodu je nutné, aby se ještě ve čtvrtek prostory odvětrávaly, proto budou mít žáci ředitelské volno,“ uvedla ředitelka Houštecká.

Pavouci nalezli úkryt před povodní na zahradě. Záběry nejsou pro arachnofoby

Koktejl

Připustila, že mnohým rodičům přinese mimořádné volno potíže s hlídáním dětí. „Je ale opravdu nutné učinit opatření, aby byli žáci v bezpečí,“ dodala ředitelka na webových stránkách školy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám