Hlavní obsah

Žádost Kramného o obnovu řízení bude řešit soudkyně, která ho poslala za mříže

Právo, hon
Ostrava

Ani u soudkyně Renáty Gilové, ani u nikoho z dalších členů senátu Krajského soudu v Ostravě, který řešil případ Petra Kramného odsouzeného za vraždu manželky a dcery o dovolené v Egyptě, nemůže být řeč o podjatosti. Žádost o obnovu řízení, kterou Kramný podal, tedy bude posuzovat právě tento senát. Informovala o tom v pátek Kramného obhájkyně Jana Rejžková. Soudkyně Gilová Kramného v lednu 2016 poslala na 28 let do vězení.

Foto: Aleš Honus, Právo

Kramný u Okresního soudu v Ostravě, archivní snímek

Článek

Advokátka ale rovněž dodala, že proti tomuto rozhodnutí podává stížnost. Kramný, který je odsouzený na 28 let, podal žádost na obnovu řízení na základě údajně nových důkazů, které podle jeho obhájkyně mohou výrazně změnit důkazní situaci. [celá zpráva]

Zároveň ovšem zpochybnil nezávislost soudkyně, a proto musel trestní senát před projednáním žádosti o obnovu rozhodnout o tom, zda se z projednávání vyloučí a přenechá kauzu jiným kolegům.

BEZ KOMENTÁŘE: Petr Kramný u ostravského soudu dostal 28 let vězeníVideo: Pavel Karban, Právo

„Nepravomocně bylo rozhodnuto o jejich nevyloučení se z projednávání návrhu Petra Kramného na povolení obnovy řízení. Petr Kramný využije svého práva a do rozhodnutí podá v zákonné lhůtě stížnost,“ uvedla Rejžková.

Kramný byl před dvěma lety odsouzen za to, že v roce 2013 na dovolené v egyptském hotelu zavraždil elektrickým proudem svou manželku a dceru. Vinu popírá. Byl odsouzen na základě nepřímých důkazů, které ale podle soudu tvoří ucelený řetězec, jehož články na sebe navazují a podporují se. Znalecké posudky při tom hrály zásadní roli.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám