Hlavní obsah

Zachránil ženu z ledové Vltavy a sám skončil v nemocnici

Právo, sts

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zatím z neznámého důvodu skočila ve čtvrtek ve 20.30 žena z Hlávkova mostu do Vltavy. Jejího činu si však všiml kolemjdoucí, který okamžitě vytočil linku 158. Místo, kde žena zmizela pod hladinou, bylo na straně Rohanského nábřeží, ale i tak se jednalo o natolik rozsáhlý prostor, že k místu spěchalo hned několik policejních hlídek.

Policisté a strážníci zachránili ženuVideo: MP Praha

 
Článek

První si bezvládného těla na hladině řeky všimli policisté z Karlína. „Ti ani na minutu nezaváhali a rovnou skočili do chladné vody. Byť v danou chvíli připadala policistům minuta stejně dlouhá jako hodina, trvalo pouze pár okamžiků, než ženu vytáhli na břeh řeky. Tam ji začali ve spolupráci se strážníky resuscitovat až do příjezdu záchranářů,“ popsal záchranu mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Policistům spolu se záchranáři se skutečně zhruba po 20 minutách podařilo ženu vrátit k životu. Ve vážném stavu ji sanitka převezla do nemocnice.

„Tam skončil pro značné podchlazení i jeden ze zachraňujících policistů. Muži zákona v tuto chvíli celou událost prošetřují, především zjišťují totožnost zachráněné ženy a okolnosti, které ji přiměly k takovému jednání,“ doplnil Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám