Hlavní obsah

Záchranáři zasahovali během jedné hodiny u dvou opařených batolat

Novinky, ok, jap

Dvě opařená batolata během jediné hodiny řešili v pátek dopoledne středočeští záchranáři. Jedno dítě se opařilo kávou, druhé čajem. V obou případech je zdravotníci převezli na specializované popáleninové centrum na pražské Vinohrady.

BEZ KOMENTÁŘE: Pro dítě v Příbrami přiletěl vrtulníkVideo: www.pribram.cz

 
Článek

První dítě se popálilo horkou kávou o půl desáté dopoledne v Příbrami. „Oznámení o případu jsme dostali a nyní ho prověřujeme, ale poněvadž jde o citlivý případ, více k němu říkat nebudeme,“ řekl Novinkám mluvčí policie Zdeněk Chalupa.

„Dítě utrpělo popáleniny obličeje, horních končetin a hrudníku. Po ošetření bylo vrtulníkem převezeno na popáleninové centrum nemocnice na Vinohradech,“ sdělila Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Foto: www.pribram.cz

Záchranáři u dítěte v Příbrami

Dlouhodobé hojení

Ke druhému batoleti, které se opařilo horkým čajem, vyjeli záchranáři asi o dvacet minut později na Kladensko. „Dítě utrpělo totožné popáleniny jako v prvním případě. Protože byl vrtulník na předchozím případu, převezla pacienta do nemocnice sanitka,“ konstatovala mluvčí.

Záchranáři nabádají rodiče k opatrnosti a upozorňují, že opaření patří mezi nejčastější úrazy dětí. Dětská pokožka je podle nich tenčí než pokožka dospělého. I popálení malé části těla může u tak malých dětí vyvolat silný šok. „Tato poranění jsou velmi bolestivá a traumatizující a jejich hojení je dlouhodobé,“ uzavřela Effenbergerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám