Hlavní obsah

Za zneužití nevlastní dcery a týrání manželky si odsedí šest roků

Právo, René Chvalina
Hradec Králové

Za pohlavní zneužití nevlastní dcery a za týrání své těhotné manželky poslal ve středu královéhradecký soud čtyřiatřicetiletého Pavla F. na šest let do věznice s ostrahou. Navíc senát obžalovanému, kterému hrozilo až dvanáct let, uložil ochranné psychiatrické léčení včetně léčby protialkoholní v ambulantní formě. Rozsudek není pravomocný. Obžalovaný se odvolá a státní zástupkyně si ponechá lhůtu na rozmyšlenou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Před soudem se obviněný muž přiznal, že desetiletou dívku i její matku fyzicky napadal. Odmítl však, že by dívku zneužil. „S manželkou jsme se často hádali a někdy jsme se i vzájemně fyzicky napadli, ale zneužití dcery popírám. To si manželka vymyslela,“ řekl u soudu Pavel F.

Podle spisu měl po požití alkoholických nápojů přijít do dětského pokoje, kde v té době spala nezletilá dívka a lehl si k ní do postele. „Začal ji mazat dětským olejíčkem na hýždích a na přirození a poté jí strčil prsty do přirození tak, že to nezletilou poškozenou bolelo, a následně zasunul svůj penis mezi její stehna,“ stojí v obžalobě.

Muž se přiznal, že nevlastní dceru fyzicky trestal. Žaloba jej však viní, že dívku trestal nepřiměřeně. „Pod různými záminkami ji fyzicky nepřiměřeně trestal, a to tak, že ji bil minimálně třikrát v měsíci páskem a později také dřevěnou laťkou a vařečkou do oblasti hýždí a stehen. Dále ji bil otevřenou dlaní přes obličej a v jednom případě jí dupl na nárt nohy a následně na něm zůstal stát celou vahou svého těla,“ uvedla státní zástupkyně.

Obžalovaný muž měl navíc svou manželku, která byla v sedmém měsíci těhotenství mlátit pěstí, škrtit ji a dokonce udeřit ji do obličeje svým čelem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám