Hlavní obsah

Za znásilňování chlapců dostal osm let

– PRAHA

Vrchní odvolací soud v Praze ve čtvrtek potvrdil výši trestu v trvání osmi let pro Michaela Šešinu. Trest dostal za pohlavní zneužívání chlapců ve věku od 10 do 17 let, kterých se dopouštěl ve východních Čechách v letech 2002 až 2004. Proti rozsudku se již nelze odvolat, muž se podrobí léčbě.

Článek

Zasedání se konalo v nepřítomnosti obžalovaného, který se ho nechtěl účastnit. Eskorta ho proto z jednací síně odvedla.

Šešina se podle obžaloby zaměřoval na chlapce ze sociálně slabších rodin z Náchodska a Hradecka. Většinou pod záminkou členství ve skateboardovém parku, který údajně zakládal, je zval na projížďky svým autem nebo do prázdného železničního vagonu.

Auto většinou zaparkoval u stromu tak, aby chlapci nemohli vystoupit, a požadoval po nich sex. Pokud to odmítali, hrozil jim násilím nebo tím, že je ponechá na místě a ujede. Někdy své výhrůžky podpořil paralyzérem, který chlapcům ukázal, i fyzickými útoky. Některým mladíkům ale za služby platil. V prázdném vagoně se s nimi zamykal a v několika případech je opil.

Šešina se už na začátku líčení ke zneužívání chlapců přiznal, popíral ale, že se dopustil násilí. Sám také navrhl, aby byl léčen. Podle soudních znalců trpí trvalou sexuální úchylkou, homosexuální pedofilií s agresivními rysy. Jeho pobyt na svobodě může být nebezpečný.

Proti čtvrtečnímu rozsudku se nelze odvolat, možné je jen dovolání k Nejvyššímu soudu. "Možnost dovolání zvážíme po konzultaci s klientem," uvedl Šešinův obhájce. Pro svého klienta by si představoval trest nižší o jeden až dva roky. Státní zástupce byl s dnešním verdiktem spokojen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám