Hlavní obsah

Za znásilnění spolužačky musí chlapci na terapii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

pelhřimov

Pubertální školáci ve věku 12 a 13 let, kteří před více než dvěma lety znásilnili starší spolužačku, projdou terapií u psychologa a budou nějaký čas pod úředním dohledem. Právu to v pondělí potvrdil předseda Okresního soudu Pelhřimov Zdeněk Tichý. Soud případ uzavřel před několika měsíci a rozsudek již nabyl právní moci.

Článek

Chlapcům bylo v době spáchání činu předloni v březnu 12 a 13 let, dívka byla ještě o rok starší. Šokující čin nezletilci provedli v závěru společné procházky, na kterou s nimi dívka šla dobrovolně. Znásilnili ji v prázdné boudě u rybníka. Vyšetřovateli pak jeden z nich řekl, že si chtěli vyzkoušet to, co viděli v pornofilmu.

Soud s ohledem na okolnosti kauzy rozhodl o tom, že dohled probačního úředníka a účast v terapeutickém programu bude pro mladé násilníky dostatečnou nápravou. Pelhřimovský soud tak zvolil dvě mírnější varianty možného potrestání.

Podobný případ v Domažlicích

Podobný případ se stal před několika týdny v Domažlicích. Dva chlapci na cestě ze školy znásilnili třináctiletou spolužačku. Hrozili jí, by o tom mlčela.

Dívka se ale prořekla před kamarádkou a ta vše řekla učitelce. [celá zpráva]

Za podobné činy lze nezletilým uložit tři tresty. "A to dohled probačního úředníka, výchovnou terapii v některém ze středisek výchovné péče a ochrannou výchovu v ústavu. Dvě první opatření jsou lehčího rázu, nejbolestivější je třetí varianta, kdy nezletilec putuje do ústavu,“ řekl domažlický soudce Jan Švígler.

Reklama

Výběr článků

Načítám