Hlavní obsah

Za zabití matky dostal vrah dvanáctiletý trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vrchní soud v Praze ve středu definitivně poslal za vraždu matky osmadvacetiletého Tomáše Růtu na dvanáct let do vězení. Potvrdil tak verdikt středočeského krajského soudu z letošního ledna. O čtyři roky mladší sestra byla zproštěna obžaloby.

Článek

Sestra Pavlína dostala původně dvouletý trest za to, že o vraždě věděla. Podle soudu zavraždil mladý muž svoji matku kvůli sporům o dům. Ta totiž chtěla své děti vystěhovat, aby mohla dům prodat. Situaci řešila tak, že jim poslala dopis, aby dům uvolnili. Vyhrožovala jim i žalobou.

Událost se odehrála v roce 2004. Vyučený automechanik matku bil a škrtil. Těla se zbavil vhozením do studny. Zapomněl však uklidit krvavé stopy ve sněhu a policie tak tělo snadno nalezla. Jeho sestra v té době nebyla doma.

Policisté oba zadrželi dva dny poté. Po matce se totiž začali shánět v zaměstnání, kam nepřišla. Růta se pokusil ve vězení o sebevraždu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám