Hlavní obsah

Za výtržnosti před mosteckou diskotékou další obvinění

– MOST
Právo, Šárka Tonarová

Mostečtí policisté obvinili v úterý z výtržnictví další tři mladíky, kteří se účastnili sobotní rvačky s ochrankou před diskotékou Neprakta. Bitka však tragicky vyústila ve smrt 18letého syna místního strážníka a o den později i jeho taktéž postřeleného o rok staršího kamaráda.

Foto: archiv autorky

Radoslav Brzobohatý, čestný občan Dobrušky, coby F.L.Věk v třináctidílném televizním seriálu.

Článek

"Výtržnictví se dopustili jako organizovaná skupina, takže jim hrozí tříletý trest vězení," potvrdil mostecký kriminalista Emil Venclíček. První mladík byl obviněn z výtržnictví už včera.

K potyčce, která zbytečně zmařila dva mladé lidské životy, došlo čtyřicet minut po půlnoci ze soboty na neděli. Skupina mladých lidí se údajně násilím dožadovala vstupu do diskotékového klubu. Byli ozbrojení baseballovými pálkami a boxery. Muži z ochranky prý nejprve vystřelili do vzduchu varovný výstřel, pak zamířili do skupiny útočníků. Dva z nich trefili.

Majitel diskotéky brání ochranku

Osmnáctiletý syn mosteckého strážníka zahynul po střele do hrudníku na místě. Další postřelený mladík byl převezen do nemocnice a operován. Po nedělní půlnoci však následkům zranění podlehl.

Podle majitele diskotéky Josefa Smolíka první výstřel ale vypálil některý z útočníků. "Bylo jich dvanáct proti třem lidem z ochranky. Byli v přesile, a přesto stříleli jako první. Nejméně jeden z nich měl pistoli," tvrdí. Policie jeho verzi ale zatím nepotvrdila.

V případě střelby, kterou vyšetřují ústečtí kriminalisté, zatím nebyl nikdo obviněn. Policie musí nejprve zjistit, zda byl zásah členů ochranky oprávněný.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám