Hlavní obsah

Za vraždu novorozence soud ženě potvrdil 15 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Za vraždu svého novorozeného dítěte potvrdil v úterý pražský vrchní soud patnáctiletý trest dvacetileté Slovence. Potvrdil původní verdikt Krajského soudu v Plzni. Žena loni v září porodila na toaletě plzeňské ubytovny živou holčičku schopnou života. Odhodila ji na zem, kde na ní šlápla a do tělíčka kopla. Tím jí způsobila vážná zranění, kterým podlehla.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Obžalovaná žena ze Slovenska přichází v doprovodu vězeňské eskorty do soudní síně.

Článek

Žena se u soudu bránila tím, že údajně po porodu dítě zvedla, a protože plakalo, křičela na něj a třásla s ním. Prý byla rozrušená a slabá a neví, jestli ho pak pustila nebo jí spadlo na zem. Omylem pak prý na něj šlápla.

Znalci ale zcela vyloučili, že by tak těžká poranění miminku způsobil pád a náhodné šlápnutí. Muselo být vystaveno dalšímu násilí.

Dítě zemřelo na poranění hlavy - zlomeniny klenby lebeční a zlomeniny spodiny lebeční - způsobené intenzivním násilím.

Také roztržení jater bylo smrtelné. Mělo i zlomeniny řady žeber a klíční kosti, krevní výrony v ledvině, v měkkých pokrývkách lebečních, na čele, na krku, v očních spojivkách a na stěnách velkých cév u srdce. Znalci objevili známky po zmáčknutí krku a dušení.

BEZ KOMENTÁŘE: Patnáct let vyměřil soud ženě za zabití novorozeněteVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám