Hlavní obsah

Za vraždu matky půjde na 13,5 roku za mříže

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Za vraždu vlastní matky, motivovanou snahou zmocnit se peněženky, v pátek Krajský soud v Ostravě poslal Michala Holajna (19) do vězení na 13 a půl roku. Odsouzenému nepomohly ani výmluvy, že v osudnou chvíli byl tak opilý, že nevěděl, co dělá. Málo platný mu byl i nízký věk a těžký osud, jak se snažil přesvědčit soud jeho obhájce.

Foto: zámek Loučeň
Článek

Vražda se odehrála letos na Tři krále, kdy se vrátná ostravského dopravního podniku Miluše Holajnová vracela večer domů. Devatenáctiletý Michal na ni už čekal s kuchyňským nožem schovaným v rukávě. [celá zpráva]

Soud dnes přihlédl k přitěžujícím okolnostem, protože podle řetězce důkazů obžalovaný útok na svoji matku plánoval. "Je možné se domnívat, že předtím matku požádal o peníze, ale nepochodil," řekl předseda trestního senátu. Upozornil na svědectví známých rodiny, že mladík prodával zařízení matčina bytu, protože neměl za co pít.

Loupežný motiv je pak prokázán mimo jiné svědectvím servírky restaurace, která viděla zakrváceného Holajna, jak se prohrabává v ukradené kabelce.

Obhájce: Trest je příliš vysoký

Po skončení hlavního líčení obhájce nešetřil svým zklamáním. "Je to příliš vysoký trest," řekl a ihned připomenul nedávný rozsudek krajského soudu, který poslal na pouhých dvanáct let do vězení muže, který ubodal matku dvou dětí a přitom se měsíc předtím vrátil z výkonu trestu. "Můj klient navíc vůbec nepoznal, co je to úplná rodina," dodal obhájce.

Reklama

Související témata:

Související články

Ženu v Ostravě ubodal vlastní syn

Svou matku ubodal v noci na středu teprve devatenáctiletý mladík. Policisté našli tělo šestačtyřicetileté ženy na ulici v Ostravě - Porubě. Mladého opilého...

Výběr článků

Načítám