Hlavní obsah

Za utýrání kočky čelí muž trestnímu stíhání

Právo, Aleš Honus
FRÝDEK-MÍSTEK
Aktualizováno

Policie obvinila z trestného činu týrání zvířat 21letého mladíka z Jistebníku na Novojičínsku. Ten před dvěma lety poštval svého pitbula na bezbrannou kočku na zahradní party. Nakonec těžce poraněné zvíře usmrtil tak, že mu šlápl na hlavu.

Článek

Jeho o šest let staršímu kamarádovi, který týrání kočky nahrál na kameru a záznam zpřístupnil na internetu, hrozí v přestupkovém řízení až třicetitisícová pokuta. Dalších několik účastníků akce se podle policie nedopustilo žádného trestného činu ani přestupku.

O výsledcích vyšetřování informovali v úterý frýdecko-místečtí policisté. „Obviněný majitel psa se seznámil v pondělí s výsledky vyšetřování a spis byl s návrhem na podání obžaloby odeslán státnímu zastupitelství. Obviněnému hrozí až dva roky vězení,“ řekl mluvčí policie Ivan Žurovec.

Podivná zábava mladých lidí vyšla najevo, když se v internetové síti objevilo video, na kterém mladíci nejdříve nalili kočce do tlamy alkohol a poté na ni pustili psa.

Akce se uskutečnila 23. července 2006 asi dvě hodiny po půlnoci na zahradě hotelu Morávka ve stejnojmenné obci na Frýdecko-Místecku. Policii se i přes větší časový odstup od události podařilo postupně vypátrat účastníky akce. Některé z nich bylo možné rozpoznat z videa, které měla policie od začátku vyšetřování k dispozici.

Obviněný mladík se ke všemu přiznal. Policistům tvrdil, že má zvířata rád a svoje jednání si nedovede vysvětlit. „Působil na nás jako zcela normální člověk a jeho jednání byl takový exces,“ řekl kriminalista Vladislav Zápalka.

Dodal, že majitele kočky se ani intenzivním pátráním ve vesnici nepodařilo zjistit. „Byla to kočka, která na tu zahradu často chodila a lidé si tam s ní hráli,“ dodal kriminalista.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám