Hlavní obsah

Za ubodání družky půjde na deset let do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Jiří Šťastný z Karlových Varů dostal u plzeňského krajského soudu 10 let za loňskou vraždu své družky. Vinu nepopíral a tvrdil, že neví, jak se to stalo.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační fotografie

Článek

Šťastný ženu v opilosti ubodal nožem. Tvrdil, že to udělat nechtěl a ani přesně neví, jak se tragédie loňského 31. března v Německém Chloumku na Karlovarsku odehrála. Podle spisu opilý Šťastný zasadil ženě čtyři rány nožem, z toho tři do hrudníku a břicha. Příčinou smrti byla velká krevní ztráta a poranění srdce a plíce.

Šťastný u soudu uvedl, že v osudný den byl sám doma, protože měl volno v práci. Během dne dělal drobné práce na chalupě a přitom popíjel. Do večera vypil láhev rumu a několik piv. Když se vrátila jeho družka Alena i se svým dospělým synem Tomášem, začali se všichni tři hádat. Chlapec po chvíli odešel ven. Šťastný řekl, že neměl s Tomášem dobrý vztah a s družkou mívali kvůli němu rozepře.

"Nevím přesně, co jsem tehdy Aleně řekl. Krájela něco nožem. Křičela na mě, ať už se odstěhuju, že chce mít klid, že to není žádný život. Najednou šla s nožem proti mě. Nikdy jsem ji takovou neviděl, nedokázal jsem odhadnout, co udělá. Popadl jsem druhý nůž, který ležel na kuchyňské lince. Co se dál dělo, už si nepamatuju. Dověděl jsem se to až od policie," tvrdil u soudu.

Žádnou pomoc nepřivolal, protože prý zpanikařil. Pak se sám pořezal nožem. "Když jsem si uvědomil, co jsem udělal, pokoušel jsem si sáhnout na život," dodal Šťastný. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám