Hlavní obsah

Za ubodání druha si žena odsedí 11 let, rozhodl soud

Novinky, ČTK, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Krajský soud v Olomouci v pátek odsoudil 44letou Albínu Lackovou z Přerova za vraždu jejího o dva roky staršího druha na 11 let do vězení. Žena původem ze Slovenska v listopadu loňského roku nezvládla hádku. Posilněná alkoholem ubodala svého partnera, který namístě vykrvácel.

Foto: ČTK

Albína Lacková (uprostřed) obžalovaná z vraždy přichází v doprovodu justiční stráže do jednací síně Krajského soudu v Olomouci.

Článek

Dvojice osudného dne společně popíjela alkohol v ubytovně v Dluhonské ulici v Přerově. Jejich radovánky se však zvrtly v hádku a následné napadení. Ve chvíli, kdy druh Lackové ležel na zádech na posteli, uchopila žena 12, 5 centimetrů dlouhý nuž a razantně muže bodla.

"Poškozený bezprostředně na to zemřel v důsledku vykrvácení do dutiny hrudní při bodnořezném poranění horního laloku levé plíce a velké cévy," uvedla státní zástupkyně.

Usvědčená svou vinu nepopírala. Hájila se však, že ji věčně opilý partner terorizoval a bil. S mužem žili společně přes 12 let, z toho sedm jako bezdomovci.

Foto: ČTK

Albínu Lackovou si podle Krajského soudu v Olomouci odsedí 11 let.

Jejich soužití nebylo podle výpovědí svědků idylické. Oba se prý denně utápěli v alkoholu. Ani jeden vůči tomu druhému neváhal použít fyzické násilí. 

Lacková vystudovala jen tři třídy základní školy a dalších šest na zvláštní škole. Byla většinou nezaměstnaná. Ve svém posledním zaměstnání pracovala jako uklízečka.

"Bodla jsem ho zlehka nožem. Myslela jsem si, že jsem ho jen tak řízla. Nechtěla jsem ho vážně zranit," tvrdila Lacková.

Žena již byla v minulosti trestána a často společně se zavražděným. Dopustila se trestných činů krádeže, výtržnictví a před dvěma lety i ublížení na zdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám