Hlavní obsah

Za ubití Ukrajince na Plzeňsku půjde 17letý mladík na tři roky do vězení

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Na tři roky do vězení poslal Krajský soud v Plzni 17letého mladíka ze Slovenska za loupežné přepadení s následkem smrti. Hoch byl jedním z útočníků, kteří loni v září v Dobřanech na Plzeňsku napadli 29letého Ukrajince a ubili ho k smrti. Soud rozhodl už ve středu, obhájce a státní zástupce se vzdali odvolání hned, kurátor tak učinil v pátek. Rozsudek tak nabyl právní moci. Jako neplnoletému hrozil mladíkovi maximálně pětiletý trest.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladíci obžalovaní z loupeže z následkem smrtiVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Obžalován byl ještě jeden mladistvý, ale protože v jeho případě rozhodnutí nenabylo právní moci, nelze jej zatím zveřejnit.

„Útok byl velice brutální. Podle znalců poškozený utrpěl naprosto devastující zranění obličejové části hlavy, přičemž příčinou smrti bylo udušení vlastní krví,“ uvedl předseda senátu Jan Špeta s tím, že za útokem stála ziskuchtivost.

„Poškozený byl pod záminkou obstarání marihuanové cigarety vylákán z herny ven na odlehlé místo, kde došlo k útoku. Napadený muž následně přišel o batoh, kde měl tři tisíce korun, mobilní telefon, doklady a peněženku s ukrajinskými penězi,“ řekl dále soudce.

Pomohly záběry kamer

Na loupeži se podle prvotní informace policie podíleli celkem čtyři mladíci. Kromě zmiňovaných dvou ještě jeden nezletilý hoch, který není trestně odpovědný, a dále dvacetiletý Patrik D., u něhož se bude obžaloba projednávat samostatně později, neboť zadržet se ho podařilo teprve před několika týdny v Anglii.

Tělo Ukrajince nalezl náhodný kolemjdoucí v blízkosti dobřanské mateřské školy druhý den ráno. Mluvčí krajské policie Markéta Fialová už dříve uvedla, že k objasnění případu pomohly kriminalistům záběry městského kamerového sytému. Je na nich dokonce zachycen i odsouzený mladík, jak celý útok později předvádí kamarádům.

Reklama

Související články

Muže v Dobřanech ubila parta mladíků

Cizince z východu, jehož tělo nalezl pejskař v pondělí 11. září v Dobřanech, ubila čtyřčlenná parta českých výrostků. A to jen proto, že jej chtěla obrat....

Výběr článků

Načítám