Hlavní obsah

Za týrání rodičů hrozí muži až osm let vězení

Právo, Jana Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebíč

Až na osm let může jít za mříže 35letý muž z Třebíčska za týrání vlastních rodičů. Obviněný násilník čeká na verdikt soudu ve vazbě. Informovala o tom třebíčská policejní mluvčí Marcela Lavická.

Článek

Dosud netrestaný rozvedený muž, který žil v rodinném domě v menší obci na Třebíčsku se svými rodiči, útočil psychicky i fyzicky vždy po předchozím požití alkoholických nápojů, a to již od roku 2009. Navzdory stupňujícímu se násilí však rodiče ze strachu mlčeli.

„Policisté násilníka odhalili vlastním šetřením, po předchozím upozornění z okolí,“ uvedla policejní mluvčí. Muž je již obviněný ze spáchání zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí a soud rozhodl o jeho vzetí do vazby.

„Muž rodičům vulgárně nadával, nejméně ve dvou případech rozbil vybavení domácnosti, vyhrožoval mučením a zabitím. Zejména matku fackoval, bil pěstmi do obličeje a kopal do celého těla. Rodiče před svým synem několikrát z domu utekli, ale nikomu o jeho krutém chování neřekli, protože měli ze syna strach. Báli se týrání oznámit i na policii. Pachatelovo jednání se postupem času stupňovalo,“ popsala dlouho utajené drama Lavická.

V případě prokázání viny mu hrozí až osm let vězení.

Podle kriminalisty Josefa Vodáka je právě obava z dalšího násilí největší brzdou pro poškozené, kteří z těchto důvodů týrání policistům neoznámí. „Násilí má ve většině případů stoupající tendenci. Některé osoby jsou týrané celá léta,“ upozornil Vodák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám