Hlavní obsah

Za srážku autobusu s náklaďákem, kterou nepřežila cestující, mohou podle policie oba řidiči

Novinky, kub
Brno

Kriminalisté navrhli státnímu zastupitelství, aby podalo obžalobu na dva řidiče, kteří mohou podle vyšetřovatelů za loňskou srážku autobusu s náklaďákem ve Vídeňské ulici v Brně, kterou nepřežila cestující. Za usmrcení z nedbalosti hrozí oběma v případě soudu až tři roky vězení a zákaz činnosti.

Nehoda autobusu v BrněVideo: Aktu.cz

 
Článek

Nehoda se stala loni v září, policisté v předešlých dnech ukončili vyšetřování, informoval v pátek mluvčí policie David Chaloupka s tím, že státnímu zastupitelství navrhli podání obžaloby.

„Dle závěru znaleckých zkoumání mají svůj podíl viny na nehodě oba dva řidiči. Řidič autobusu chyboval, když stál neoznačený na frekventované tříproudé komunikaci, a šofér kamionu měl přizpůsobit jízdu tak, aby do vzniklé překážky nenarazil,” upřesnil mluvčí.

Nákladní auto v Brně nedobrzdilo a nabouralo autobus, žena zemřela

Krimi

Při nehodě narazil do stojícího zájezdového autobusu nákladní vůz. „Devětapadesátiletý řidič autobusu zastavil na tříproudé výpadovce ve směru z Brna. Za ním jedoucí kamion se mu stačil vyhnout. Za ním jedoucí řidič dalšího nákladního vozu už nestačil adekvátně reagovat," uvedl tehdy mluvčí policie Bohumil Malášek.

Vyhýbací manévr se řidiči podle policie nepovedl a narazil pravou částí vozu do levé zadní části autobusu. Hasiči tehdy museli z autobusu vyprostit devětašedesátiletá cestující svým zraněním ale i přes resuscitaci podlehla. Další dvě ženy záchranáři převezli s lehkým poraněním do nemocnice, na místě ošetřili i další cestující.

Na silnici v Brně našli mrtvou ženu. Auto ji srazilo a vleklo

Krimi

V souvislosti s nehodou Chaloupka zdůraznil důležitost označení odstaveného vozidla, stejně jako včasné znamení o změně směru jízdy při jeho objíždění. „Ostatní účastníci díky tomu o překážce zavčas vědí, mohou dříve reagovat a zabránit tak případné kolizi,” dodal mluvčí.

Reklama

Související články

V Brně zahynul při dopravní nehodě chodec

V brněnské ulici Otakara Ševčíka zahynul v neděli o půl páté ráno při dopravní nehodě devětačtyřicetiletý chodec. Jeho o devět let mladší přítelkyně utrpěla...

Výběr článků

Načítám