Hlavní obsah

Za smrt kamaráda po vypití koktejlu z extáze padla podmínka

– Hradec Králové
Právo,

Dva roky vězení se čtyřletým podmínečným odkladem. Takový trest si ve středu vyslechl dvacetiletý student Tomáš Langer u Krajského soudu v Hradci Králové, který dal svému kamarádovi vypít smrtelný koktejl z extáze.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Obžalovaný Tomáš L. u hradeckého soudu.

Článek

Langer byl odsouzen za nedovolenou výrobu a další nakládání s omamnými látkami, uvedla Iva Matušková z tiskového oddělení soudu.

Mladík se dostal do hledáčku policie poté, co loni v červnu po jednom z drogových mejdanů v jím pronajatém bytě v Hradci Králové jeden z přítomných stejně starých chlapců vypil vodu s rozpuštěnou extází. Ovšem v takovém množství, že zakrátko zkolaboval a i přes péči lékařů zemřel.

Chtěl bych vrátit čas, řekl u soudu mladík, jehož koktejl s extází zabil kamaráda

Krimi

K tragédii došlo v noci na 9. června. Jak stálo v obžalobě, Langer nabídl poškozenému asi půl litru tekutiny s drogou. Ten krátce nato zemřel na multiorgánové selhání. Nejprve zkolaboval před dalšími svědky u hradeckého zimního stadionu a nezachránil ho ani následný převoz do fakultní nemocnice. Zřejmě totiž extáze požil více než jednu dávku, podle výsledků vyšetřování šlo o dávky tři.

V průběhu hlavního líčení, během něhož vypovídali i další účastníci osudného večera, se trestní senát snažil zjistit zejména to, zda měl obžalovaný přímý vliv na to, kolik drogy poškozený pozřel, případně zda mohl neštěstí zabránit.

Tomáš Langer během soudu vyjádřil lítost a slíbil, že s drogami navždy skončil.

Extáze zabíjela na pražském Žižkově, drogu přivezla skupina z Plzeňska

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám