Hlavní obsah

Chtěl bych vrátit čas, řekl u soudu mladík, jehož koktejl s extází zabil kamaráda

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Dvacetiletý Tomáš Langer by letos rád odmaturoval a chtěl by pokračovat ve studiu na medicíně. Místo toho však může skončit ve vězení, jeho případ začal v úterý projednávat Krajský soud v Hradci Králové. Je obžalován, že jeho vinou zemřel stejně starý, tehdy 19letý mladík poté, co vypil nápoj s extází.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Obžalovaný Tomáš Langer u hradeckého soudu.

Článek

K tragédii došlo v noci na 9. června loňského roku v pronajatém suterénním bytě v Hradci Králové. Jak stojí v obžalobě, student gymnázia nabídl poškozenému asi půl litru tekutiny, v níž byla rozpuštěná extáze. Ten krátce nato zemřel na multiorgánové selhání. Nejprve zkolaboval před dalšími svědky u hradeckého zimního stadionu a po převozu do fakultní nemocnice bohužel ještě tentýž den zemřel.

Mladík v Hradci Králové zemřel po požití extáze, policie obvinila jeho vrstevníka

Krimi

Podle Langera k popsané události došlo v bytě, který měl pronajatý a scházel se tam s kamarády. Prý zde měl klid na skládání hudby. Extázi si údajně koupil od chlapíka v nočním klubu. Poškozený byl v tomto bytě s dalšími kamarády, a když obžalovaný namíchal drink s extází, chtěl to prý také ochutnat.

„Ptal se mě, co to mám, že by to chtěl taky zkusit. Nasypal jsem mu ji do kelímku a zalil nealkoholickým nápojem,“ uvedl u soudu obžalovaný s tím, že si sobě udělal drogový koktejl také, ale silnější. Pak šel kouřit do kuřárny. Poškozený podle něho zřejmě nevypil jen svůj kelímek, ale pil i z toho jeho silnějšího.

Šel se vyvětrat 

„Křičel jsem na něj, ať to hned položí, že nemá pít cizí věci, když neví, co v tom je. Že se mu může udělat špatně,“ tvrdil Langer, který prý ze zkušenosti věděl, že předávkovanému pomáhá jít na vzduch a vychladnout. Vyrazili proto na procházku. Intoxikovanému mladíkovi se mělo podle jeho slov udělat lépe. Ovšem když byli v nějaké hospodě, začal poškozený opět kolabovat. Skončilo to odvozem záchrankou do nemocnice, kde se ho však přes veškerou snahu již nepodařilo zachránit.

Extáze zabíjela na pražském Žižkově, drogu přivezla skupina z Plzeňska

Krimi

„Každý den nad tím přemýšlím a chtěl bych vrátit čas. Moc toho lituju,“ řekl Langer soudu. Při rozhodování o vině a nevině mu však jistě přitíží, že podle vyšetřovatelů drogy minimálně od léta 2018 prodával. Obžalovaný se zpovídá z nedovolené výroby a nakládání s omamnými a psychotropními látkami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám