Hlavní obsah

Za sex s vlastní dcerou dostala žena pětiletý trest

Právo, koc
Ústí nad Labem

Za pohlavní zneužívání vlastní dcery poslal v pondělí ústecký krajský soud na pět let do věznice s dozorem čtyřicetiletou ženu z Mostu. Sexuální hrátky přitom natáčel na kameru její manžel.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dívka, které v té době bylo dvanáct až čtrnáct let, byla nejméně dvakrát s matkou při sexuálních praktikách zachycena v obývacím pokoji a v koupelně. Jiné záběry ukazují, že žena s dívkou provádějí muži orální sex. Nezletilá navíc během hrátek popíjela červené víno.

Obžalovaná se před soudem hájila, že její chování ovlivnil alkohol a že byla k sexu s dcerou donucena bývalým manželem. Toho soud za zneužívání nevlastní dcery teprve čeká.

Tvrzení ženy ale přijato nebylo. „Znalkyně vypověděla, že obžalovaná je praktickou ženou, která byla schopna se vymanit z područí manžela, a alkohol měl na její chování nepodstatný vliv. Obžalované nepřišlo zvláštní, že se její dcera při sexu chová velmi zkušeně. Muselo jí být jasné, že tyto zkušenosti nemá například ze vztahu s nějakým chlapcem, ale s otčímem. Měla se chovat jako matka a neměla to dopustit,“ tlumočila Právu výpověď znalkyně mluvčí krajského soudu Irena Jeřábková.

Soudce shledal obžalovanou vinnou ze spáchání tří trestných činů – z pohlavního zneužívání, ohrožování mravnosti a ohrožování výchovy mládeže. Za to jí hrozil až dvanáctiletý pobyt za mřížemi.

Přestože soudce zvolil mnohem mírnější trest, žena se proti rozsudku na místě odvolala. Státní zástupce si ponechal lhůtu na rozmyšlenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám