Hlavní obsah

Za sex s dětmi stojí pedofilní turisté před soudem

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadají jako obyčejní strýcové z vesnice. Na první pohled by nikoho nenapadlo, že šedesátiletý Johan Reinhold Weise a o dvanáct let mladší Kurt Schmitze jsou ve skutečnosti movití němečtí pedofilové, kteří jezdili do Čech za sexem s dětmi. Oba v úterý stanuli před Okresním soudem Plzeň-jih jako hlavní podezřelí z pohlavního zneužívání nezletilých školáků. Za to jim hrozí až osmiletý kriminál.

Článek

Vysloužilý voják a dnes podnikatel Weise společně s invalidním důchodcem Smitzem měli podle obžaloby sexuálně zneužít několik dětí na Klatovsku, z nichž nejmladšímu chlapci bylo sedm let. Vybírali si přitom ratolesti rodičů ze sociálně slabých rodin.

Za ukájení  různými sexuálními praktikami platili dětem penězi nebo je různě obdarovávali. Dva roky jim to procházelo, až letos v červnu spadla klec. Spolupráce české a německé policie při vyšetřování vyvrcholila jejich zatčením na území České republiky. 

Obžalování: Nikoho jsme nenutili

Oba obžalovaní se před soudem doznali, ale tvrdili, že sexuální aktivita byla ze strany dětí, které je prý k tomu vybízely. "Nikdy nedošlo k něčemu, co by děti sami nechtěly dělat. Dokázaly mne provokovat. Například si strkaly prst do úst a napodobovaly felaci. Někdy se zase přede mnou svlékaly a vzájemně si sahaly na přirození. Stalo se také, že jeden z hochů ke mne přiběhl a dal mi pusu a jazyk mi přitom zasunul do krku. Bylo to těžké tomu odolat a odmítnout je," prohlásil Weise, který  se živí jako obchodník s kostelními varhany.

Před soudem působil klidně a vyrovnaně na rozdíl od Schmitzeho, který se celou dobu třásl a přeskakoval mu hlas. "Trpím silnými depresemi a nespavostí. Několikrát jsem ve vazbě zkolaboval," vysvětlil svůj stav Schmitze.  

Orgie se odehrávaly v karavanu

Pedofilní orgie se většinou odehrávaly ve Weiseho obytném přívěsu, který parkoval v Radkovicích, malé vesničce pár kilometrů od Klatov. Tam si také oba Němci děti zvali. Sex s jedním z nejmladších dětí, desetiletým Františkem, popsal Weise takto: "Přišel za mnou večer do karavanu a měl hroznou radost z toho, že jsem mu přivezl starší jízdní kolo. Už věděl, co se v karavanu odehrává. Říkal, že to chce se mnou taky dělat. Svlékl si kalhoty  a začal mě hladit na údu. Pak se mě ptal, jestli chci, aby mi ho vzal do pusy a přitom  hlavu sklonil do mého klína."

"Viděl jsem na něm, že to dělá nerad, a proto jsem ho v tom nenechal pokračovat. Spokojil jsem se s tím, že mi úd třel," vypovídal Weise. Jeho  krajan  před soudem mluvil dokonce o tom, že si s jedním chlapce pohlavní údy vzájemně strkali do úst. "Byl jsem překvapen, jak je zkušený. Téměř jsem tím byl zděšen," prohlásil Smitze.

Odměna prý byla na dobroty

Oba  cizinci ale popírají, že peníze, které dětem dávali, byla odměna za sex. "Bylo to kapesné, aby si mohly koupit nějaké dobroty. Věděl jsem například, že Mirek chodí do školy hladový, protože doma nedostal ani snídani. Taky prý z nedostatku peněz kradl, takže jsem chtěl, aby to nemusel dělat, a nedostal se tak do problému," sdělil  Smitze.

U soudu v úterý vypovídal chlapec, který patřil mezi oblíbence obou obžalovaných. "Asi po měsíci známosti nás s bráchou osahávali a pak ho chtěli vykouřit," uvedl dnes již šestnáctiletý hoch, který se nejprve styděl hovořit nahlas a prožité sexuální praktiky psal soudkyni na papírek.

Rodiče prý nic nevěděli

Věděli rodiče o tom, že  jim Němci děti przní?  "Neměli jsme o tom ani tušení. Dětí jsme se opakovaně ptali, zda je ti pánové nějak neobtěžují.  Ještě se na nás rozčilovaly, proč se na to pořád ptáme. Je pravda, že dostávaly různé dárky i peníze. Říkaly, že to je odměna za to, že umyly karavan nebo že posekaly trávu. Pak přišly s tím, že strýčkové mají spousty peněz a nevědí co s nimi," řekla Právu matka čtyř dětí, které figurují na seznamu hlavních obětí zvrhlých choutek  pedofilních turistů. 

Mluví žena pravdu? Její slova  totiž zpochybňují například policejní odposlechy  telefonní hovorů mezi obžalovanými muži. "Hovoří spolu mimo jiné o tom, že  matka dětem řekne, co  mají dělat a zaučí je v tom," uvedla předsedkyně senátu Drahomíra Regnerová.

Rozsudek snad tento týden

Další podezřelou okolností je fakt, že Weise této rodině vyplatil 300 tisíc korun na nákup nemovitosti  bez toho, aniž by požadoval k domu vlastnický podíl.

Soudní proces bude pokračovat výslechem znalců psychiatrů a výpověďmi dalších svědků. Rozsudek se očekává ještě tento týden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám