Hlavní obsah

Za řízení v opilosti dostal šéf financí ostravského magistrátu pokutu 40 tisíc

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Bývalý šéf odboru financí ostravského magistrátu Radim Berka, kterého přistihli nedávno policisté opilého za volantem, dostal u ostravského okresního soudu peněžitý trest 40 tisíc korun. Dva a půl roku také nesmí řídit motorová vozidla.

Článek

Právo o tom informoval mluvčí soudu Igor Krajdl s tím, že soudkyně rozhodla ve zkráceném řízení a dopis se sdělením verdiktu byl Berkovi odeslán v úterý.

„Rozsudek zatím není pravomocný a odsouzený i státní zástupce si proti němu mohou podat odpor. V tom případě by bylo nařízeno hlavní líčení,“ řekl Krajdl. Dodal, že pokud rozsudek nabude právní moci a odsouzený nezaplatí peněžitý trest, bude muset nastoupit na dva měsíce do vězení.

Opilého Berku přistihli policisté za volantem 26. července při speciální akci Síto. Přestože řidič tvrdil, že má vypité pouze dvě piva, přístroj mu naměřil 1,67 promile. Bylo to nejvíce ze všech 15 šoférů, které policisté tehdy večer kvůli alkoholu zadrželi. Následně Berka po dohodě s nadřízenými opustil svou funkci šéfa odboru financí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám