Hlavní obsah

Za registraci v e-shopu firma vyhrožuje exekucí, i když si lidé nic neobjednali

– Praha

V Česku se na začátku června objevila další vlna podvodných e-mailů vyhrožujících exekucí. Oběťmi jsou opět zákazníci jednoho e-shopu s nápadně levným zbožím, tentokrát s názvem Tiket Kafe, varovala ve středu Exekutorská komora ČR.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

E-maily přišly na začátku června lidem, kteří se zaregistrovali na webu http://ticket.cafe. Nic si ani nemuseli objednávat, případně si něco vybrali, ale objednávku nedokončili.

„Přestože adresáti zpráv objednávku zboží neprovedou, nebo ji nedokončí, jsou jim z adresy exekuce@danaexekuce.cz zaslány e-maily vyzývající k úhradě konkrétní částky, a to za údajné porušování podmínek e-shopu, s tím, že nebude-li suma uhrazena, bude provedena exekuce, v rámci které bude vymáhána vyšší částka včetně soudních nákladů, a dále dojde k zablokování účtů a postižení mzdy,” sdělila mluvčí Exekutorské komory Lenka Desatová.

Doplnila, že zprávy jsou podepsány za blíže neurčený exekuční úřad.

Firma z Kaplice

Zmíněný e-shop vlastní firma sídlící v jihočeské Kaplici, jejími vlastníky jsou ale dva občané Rakouska.

Za e-shopem Tiket Kafe stojí podle obchodního rejstříku firma A T J O S z Kaplice na Českokrumlovsku. Společnost vlastní jednatřicetiletá žena a devětadvacetiletý muž z Rakouska. Oba majitelé firmy i její jednatel mají stejné příjmení a jako bydliště mají uvedenou stejnou rakouskou adresu. Firma A T J O S uvádí v rejstříku jako předmět podnikání kromě obchodu se zbožím také stavitelství a výrobu zemědělských strojů a stavebního materiálu.

„Soudní exekutoři zprávy zásadně nezasílají ani e-mailem ani SMS zprávami. Pouze doporučeným dopisem, nebo do datové schránky,” uvedla mluvčí Desatová. Doporučila lidem, aby na podobné e-maily nereagovali a také neotevírali případné přílohy takových e-mailů.

Reklama

Výběr článků

Načítám