Hlavní obsah

Za pád mostu ve Vilémově se čtyřmi mrtvými uložil soud podmínky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlíčkův Brod

Za pád mostu ve Vilémově na Havlíčkobrodsku, při kterém v roce 2014 zemřeli čtyři lidé, vyměřil v úterý soud dvěma stavbyvedoucím Josefu Spourovi a Romanu Bednaříkovi trest dvou roků vězení podmíněně odložených na 2,5 roku. Kvůli neštěstí bylo souzeno devět lidí, sedm z nich soud zprostil obžaloby.

Foto: Novinky

Zřícený most ve Vilémově (5. září 2014)

Článek

Kauzu řešil Okresní soud v Havlíčkově Brodě. Soudkyně Hana Doubková uložila stavbyvedoucím tresty za obecné ohrožení z nedbalosti.

Okresní soud už ve věci rozhodl v roce 2018. Čtyřletým vězením a zákazem činnosti potrestal jen stavbyvedoucího Spoura. Ostatní zprostil obžaloby. Verdikt ale v srpnu 2019 zrušil odvolací soud.

Státní zástupkyně Zdeňka Tománková při své závěrečné řeči požadovala nepodmíněné tresty pro šest obžalovaných, pro ostatní chtěla podmínku či zákaz činnosti.

Tragický pád mostu ve Vilémově znovu před soudem

Krimi

K neštěstí došlo na začátku září 2014 při rekonstrukci silnice mezi Chotěboří a Golčovým Jeníkovem při opravě mostu v obci Vilémov. V závalu tehdy zemřeli čtyři dělníci, další dva byli zraněni, z nichž jeden velmi těžce a má trvalé následky.

V případu bylo obžalováno celkem devět lidí - kromě stavbyvedoucích také technický a bezpečnostní dozor či zástupkyně investora. Sedm z devíti obžalovaných soudkyně obvinění zprostila.

Most ve Vilémově spadl rychle a znenadání, řekl soudu bagrista

Krimi

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám