Hlavní obsah

Za napadení otce družky dostal recidivista osm let

– Ostrava
Právo, Pavel Karban

Osm let ve věznici se zvýšenou ostrahou si pobude za napadení otce družky třicetiletý Roman Janopulos z Ostravy-Michálkovic. Ten měl loni o Vánocích házet po jednapadesátiletém muži i nože, přičemž jedním ho zasáhl do prsou. Rozsudek Krajského soudu v Ostravě není pravomocný, obžalovaný i státní zástupce si ponechali lhůtu na odvolání.

Foto: Pavel Karban, Právo

Osm let nepodmíněně dostal za napadení otce své přítelkyně Roman Janopulos z Ostravy-Michálkovic.

Článek

K útoku došlo v bytě na Porubské ulici loni 25. prosince před třiadvacátou hodinou. Janopulos měl být tehdy pod vlivem alkoholu a pervitinu. Nejprve měl napadnout přítelkyni. Zastal se jí však její otec, který s nimi bydlel v jedné domácnosti. Janopulos proto zaútočil na něj.

Zbil ho, kousl za ucho a rozbil s ním prosklené dveře. Když muž utíkal před dům jen v trenýrkách, běžel za ním a hodil po něm dva nože. Před domem ale otec dívky uklouzl. Obžalovaný ho dostihl, několikrát kopl do hlavy a odešel do bytu.

Když se tam vrátil i napadený, aby se omyl, hodil po něm opilý a zfetovaný agresor nůž s 10centimetrovou čepelí. Ten se zabodl oběti do kůže na hrudi. Nakonec vzal Janopulos nůž, přiložil ho otci družky ke krku a požadoval, aby mu od ledna ukazoval výplatní pásky.

Nic si nepamatuje

Obžalovaný, který byl už dvakrát ve vězení, se před soudem kál. „Je mi to líto, nemělo se to stát,“ řekl Janopulos. Tvrdil, že na pervitinu je závislý asi 10 let. „Souhlasím s výpovědí otce mé družky. Asi se to tak stalo, já si nic nepamatuju,“ dodal.

Soudce Jiří Richter považoval výpověď obžalovaného v tom, že si nic nepamatuje, protože byl pod vlivem drogy a alkoholu, za účelovou. „Například před soudkyní, která rozhodovala o vazbě, o drogách obžalovaný nemluvil,“ poukázal s tím, že soud nenařídil Janopulosovi protidrogovou léčbu.

„Tvrdíte, že jste soustavným konzumentem, vyjma pobytu ve vězení. Ale nejsou indicie, že byste po tak dlouhou dobu drogy skutečně užíval,“ dodal Richter.

Vynesení rozsudku byla přítomna i přítelkyně obžalovaného. Trest ani jeho výši ale nechtěla nijak komentovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám