Hlavní obsah

Za krvavé přepadení směnárníků padlo 7,5 roku

OLOMOUC

Za pokus o loupežné přepadení dvou směnárníků původem z Iráku si jednačtyřicetiletý podnikatel Michal Nimrichter odpyká ve vězení 7,5 roku. Cizinci se bránili a pachatel sám utrpěl poměrně vážné zranění. Rozsudek krajského soudu potvrdil ve čtvrtek Vrchní soud v Olomouci.

Článek

Nimrichter vlákal irácké obchodníky v říjnu 2002 do své kanceláře v brněnské autodílně, jejímž je spolumajitelem, pod záminkou, že jim vymění 24 tisíc eur. Vrhl se na ně se železnou tyčí, ale nepodařilo se mu je přemoci. Přestože oba skončili s vážnými poraněními, byli natolik duchapřítomní, že se stačili ubránit pomocí jiného nářadí, které našli pohozené v okolí.

Útočníkovi se nakonec nepodařilo získat peníze a sám navíc skončil s vážným poraněním lebky. Oba Iráčané z jeho kanceláře uprchli a zavolali policii.

"To není pravda a já jsem nikoho nenapadl. Naopak to byli oni, kdo na mě zaútočili a snažili se mě jednak zabít a jednak obrat o peníze. Po celou dobu útoku mi šlo o život a taky jsem skončil s daleko vážnějším zraněním než oni a to o něčem svědčí," vypovídal Nimrichter. Tomu však soud neuvěřil. Cizinci podle něj neměli žádnou zbraň ani motiv někoho napadat.

Reklama

Související články

Útok na směnárníky připomínal jatka

Bez mrknutí oka přijal v pondělí 41letý Michal Nimrichter trest za loupež, kterým ho Krajský soud v Brně poslal do věznice s ostrahou na sedm a půl roku. Trest...

Výběr článků

Načítám