Hlavní obsah

Za jízdu nejpomalejšího vozidla po dálnici D11 padla pokuta a zákaz řízení

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Pokuta sedm tisíc korun a na půl roku zákaz řízení, tak podle zjištění Novinek dopadl 23letý řidič kombajnu, který v dubnu se svým strojem „uháněl“ po dálnici D11. Paradoxně dostal sankci za chybějící registrační značku, protože to byl závažnější přestupek než jízda po dálnici.

Foto: Policie ČR

Kombajn zastavili policisté na 86. kilometru dálnice.

Článek

„Dotčená věc byla řádně projednána v přestupkovém řízení. Rozhodnutím byl řidič potrestán, padla sankce jak pokuty, tak zákazu řízení. Podané odvolání bylo krajským úřadem zamítnuto a naše rozhodnutí potvrzeno. Věc je v právní moci,“ potvrdil v pátek Novinkám vedoucí odboru správních agend pardubického magistrátu Petr Kramář.

Třiadvacetiletému řidiči hrozila za jízdu po dálnici, kam smějí jen auta, která jedou více než 80 km/h, pokuta 2500 Kč. Poněvadž však mladík jel s kombajnem s připojenou žací lištou bez registrační značky, hrozila mu vyšší sankce, a to až 10 tisíc korun a zákaz řízení až na rok. Správní orgán tak musel řidiče potrestat za závažnější přestupek.

Podle informací Novinek dostal mladík pokutu 7000 Kč, zákaz řízení na půl roku a musel také uhradit poplatek za správní řízení ve výši 1000 Kč. Body zákon za tento přestupek nestanoví.

Nejpomalejší vozidlo

Policie o případu informovala 11. dubna s tím, že na kombajn na D11 kromě překvapených řidičů zírali také policisté, kteří ho okamžitě zastavili. Řidič jel asi 20–30 km/h a nebyl schopen doložit žádné dokumenty o registraci.

„Muž uvedl, že kombajn koupil v Polsku a po vlastní ose ho přepravuje do Znojma. Proč se vydal po dálnici, nebyl schopen vysvětlit,“ uvedla tehdy policejní mluvčí Ivana Ježková. [celá zpráva]

Jak dále podotkla, šlo o nejpomalejší zastavené vozidlo v historii dálnice D11 v Královéhradeckém kraji. Předčil ho jen estonský cyklista, který po dálnici mířil do Španělska.

Reklama

Výběr článků

Načítám