Hlavní obsah

Policisté chytili na D11 nejpomalejší vozidlo v historii, řidiči hrozí pokuta půl miliónu

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

S překvapením a nevěřícně kroutili hlavou řidiči jedoucí po dálnici D11 směrem z Hradce Králové na Prahu, když předjížděli v odstavném pruhu jedoucí kombajn i s připojenou žací lištou. Zaskočeni byli i policisté, kteří však stroj pohybující se v tu chvíli na 86. kilometru D11 rychlostí 20-30 km/h ihned zastavili a řidiči zakázali další jízdu. Jde o nejpomalejší vozidlo v historii D11 na Královéhradecku.

Foto: Policie ČR

Kombajn jedoucí po dálnici se často nevidí, je to totiž zakázané.

Článek

Kombajn neměl registrační značku a řidič (23) nebyl ani schopný předložit dokumenty k potřebné registraci. „Muž uvedl, že kombajn koupil v Polsku a po vlastní ose ho přepravuje do Znojma. Proč se vydal po dálnici, nebyl schopen vysvětlit,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková, podle níž muž porušil hned několik dopravních předpisů.

„Kromě toho, že jel vozidlem bez platné registrační značky a jel po dálnici, kde je dovolen vjezd vozidlům s nejnižší konstrukční rychlostí 80 km/hod., se jednalo i o přepravu nadměrného nákladu bez patřičných povolení. Kombajn byl totiž široký 3,90 metru, což je o téměř jeden metr více, než je pro přepravu pracovních strojů povoleno,“ vyjmenovala.

Pomaleji jel cyklista

Řidiči nyní hrozí pokuta do půl miliónu korun a zákaz řízení motorových vozidel na šest až 12 měsíců.

Foto: Policie ČR

Kombajn jedoucí po dálnici se často nevidí, je to totiž zakázané.

„V historii fungování dálnice D11 se na úseku Královéhradeckého kraje jednalo o zastavení nejpomalejšího vozidla, které svojí jízdou výrazně ohrožovalo a omezovalo ostatní řidiče v silničním provozu,“ dodala Ježková.

Související téma:

Foto: ŘSD, Novinky

V minulosti tu však policisté již zastavili neosvětleného cyklistu. Estonec takto hodlal dojet až do Španělska. Jindy zde dostihli zdrogovaného motorkáře, jehož stroj byl osvětlený pouze baterkami, protože mu nefungovala originální světla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám