Hlavní obsah

Za dva měsíce mladík nakradl věci za milión

Právo, pko
Brno

Zatím dvě desítky případů vloupání do aut a další trestné činnosti připsali jihomoravští policisté teprve dvaadvacetiletému mladíkovi z Brněnska. Podle kriminalistů toho bude mít na svědomí ale mnohem více. Se svými komplici, kteří ale zatím nebyli obviněni, měl napáchat škodu za celkem milión korun.

Článek

Už pětkrát trestaný mladík vyrážel do moravské metropole pravidelně na lup nejméně po dobu dvou měsíců. Podle vyšetřovatelů vždy udělal tzv. kolečko, kdy vykradl několik aut a příležitostně se nezalekl ani loupeže.

Klec spadla před několika dny, kdy se pečlivou prací podařilo policistům dostat loupeživé skupině na stopu. Vězeními otřískaný mladík byl večer zadržen přímo v kradeném autě a do skrýší bandy pak nad ránem vtrhli policisté se samopaly.

„Při domovních prohlídkách byly nalezeny tři střelné zbraně, drogy, autorádia, bourací kladivo, elektrocentrála, nářadí využívané k páchání trestné činnosti a dokonce i motocykl,“ prohlásil vyšetřovatel Pavel Mitáš s tím, že policistům se podařilo zajistit na šedesát kradených věcí. V rukou policistů při razii skončily i dvě celostátně hledané osoby.

Mladík se svými komplici dokázal při svých nájezdech do Brna využít každé příležitosti. „Pokud zanechal majitel ve voze náhradní klíčky, neměl troufalec problém z místa činu cizím autem odjet. Jindy se vydal s potřebnými nástroji tankovat pohonné hmoty z nádrží na parkovišti odstavených aut. Dvakrát dokonce odmontoval tabulky registračních značek, které si následně přidělal na své auto, načerpal u benzínky a ujel bez zaplacení,“ dodal policejní mluvčí Petr Nečesánek.

Mladíkovi nyní hrozí až deset let kriminálu a podle vyšetřovatelů by mohli být brzy obviněni i další členové skupiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám