Hlavní obsah

Za brutální vraždu německého turisty hrozí manželům doživotí

Novinky, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Až doživotí hrozí manželům Filipovi a Michaele Karbanovým z Karlových Varů a jejich známému Miroslavu Koznerovi. Žaloba je viní, že loni v červnu v Karlových Varech brutálně zavraždili německého 35letého turistu. Líčení začalo v úterý u Krajského soudu v Plzni.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Eskorta přivádí trojici obžalovaných k soudu.

Článek

Po vraždě měli jeho tělo rozporcovat na kusy a zakopat v lese u Krásna na Sokolovsku. Trojlístek obžalovaných v úterý usedl na lavici obžalovaných u Krajského soudu v Plzni. Státní zástupkyně je viní z trestného činu vraždy formou spolupachatelství.

Čin provedený zvláště surovým způsobem

„Jelikož se jednalo o loupežný motiv a čin byl proveden zvlášť surovým způsobem, posuzovala jsem jejich jednání podle přísnějšího paragrafu, za který může soud uložit výjimečný trest,“ řekla žalobkyně Václava Brýdová.

Tělo zavražděného Němce našli detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu v lese u Krásna na Sokolovsku. Bylo profesionálně rozřezané asi na osmnáct kusů, každý byl zabalen nejdříve do potravinářské fólie a pak ještě do igelitového pytle. Srdce bylo vyjmuté z těla, propíchnuté, aby v něm nebyla krev.

Důkazů je dostatek

Ostatky byly zakopané v půlmetrové jámě v hustém mlází asi sto metrů od cesty ke Komářím jezírkům. Podezřelé z vraždy ale policisté zatkli dřív, než tělo objevili. K hrobu je přivedl později jeden z obviněných. Ten však tvrdí, že nezabíjel. Totéž ale vypovídají i další dva spoluobvinění. „Shromáždili jsme dostatek důkazů pro to, abychom všechny tři mohli postavit před soud,“ uvedla státní zástupkyně.

Německého občana vylákala do republiky obviněná žena. Cizinec se s ní seznámil v erotickém klubu v Norimberku, kde pracovala. Vlákala ho do bytu v Karlových Varech, kde ho společně s oběma komplici údajně zabili a okradli.

Platební kartu zablokovala manželka

„Příčinou smrti bylo vykrvácení z mnohačetných ran. Pachatelé se následně mrtvoly zbavili. Z platební karty cizince pak vybrali několik desítek tisíc korun, přičemž se snažili vybrat peněz více, ale kartu později zablokovala manželka zavražděného. Používali i jeho auto,“ doplnila Brýdová.

Jeden z obviněných sloužil v době vraždy u 4. brigády rychlého nasazení v Žatci. Po zatčení byl z armády propuštěn.

Reklama

Výběr článků

Načítám