Hlavní obsah

Za brutální vraždu kamarádky soud potvrdil 20 let vězení

Olomouc
Aktualizováno

Vrchní soud v Olomouci v úterý potvrdil 20 let vězení Patrikovi Konečnému, který před rokem v Ostravě brutálně zavraždil 26letou kamarádku. Potvrdil tak rozsudek ostravského krajského soudu, proti kterému se muž odvolal. Dvaadvacetiletý mladík vinu u odvolacího soudu popřel. Přímý důkaz proti němu chyběl, podle soudu však o vině svědčí ucelený řetěz nepřímých důkazů.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Patrik Konečný v úterý u soudu

Článek

Mladá žena zemřela v přízemí rodinného domu v Polance nad Odrou 29. března okolo 15. hodiny poté, co jí Konečný podle obžaloby uštědřil minimálně 26 ran do hlavy, obličeje a krku. Vražedný nástroj se policii nepodařilo nalézt, podle posudků šlo ale o více předmětů.

Dívka podlehla devastujícím poraněním v průběhu několika desítek minut po útoku. Nehybné tělo našli v krvi její příbuzní. K činu měl vést mladíka zištný motiv. Z místa si totiž odnesl minimálně 60 tisíc korun a další věci, hlavně šperky a hodinky za dalších minimálně 52 tisíc korun.

Policistům se muž nejprve přiznal, s obhájcem ale už výpověď zpochybnil s tím, že ho k přiznání přinutili vyšetřovatelé. Konečný pak u soudu tvrdil, že ho policisté u výslechu i jednou udeřili.

Kamarádku prý našel už mrtvou, na jeho slova nereagovala. Proto zpanikařil a utekl, aniž by zavolal záchranku. Jak se do jeho batohu dostaly peníze či dívčiny šperky, vysvětlit nedovedl. Stejně tak neuměl Konečný logicky zdůvodnit, proč poté, co od zavražděné utekl, navštívil kamarády, byl hrát na automatech, zastavil se v zastavárně vyplatit notebook a koupil si oblečení, obuv a marihuanu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám