Hlavní obsah

Z vápenky na Teplicku policisté vytahovali ukradené volkswageny

Teplice

Kradená auta vyprošťovala ve čtvrtek policie s pomocí potápěčů a hasičů z vápenky v Lahošti na Teplicku. Pod vodou skončily čtyři vozy, řekl mluvčí teplické policie Daniel Vítek. Auta našel na dně vápenky, která je v létě oblíbeným místem ke koupání, potápěč.

Foto: ČR Policie, ČTK

Vyzvedávání ukradeného auta z vápenky v Lahošti na Teplicku.

Článek

Podle Vítka jsou pod hladinou čtyři vozy Volkswagen. Policistům pomáhají potápěči a hasiči. Ti poskytli jeřáb a postavili i norné stěny, která brání šíření provozních kapalin ve vodě.

„Podle informací kriminalistů, kteří se nachází na místě, se jedná o vozidla, která byla v uplynulých třech měsících odcizena v Teplicích, Chomutově a Karlových Varech,” uvedl Vítek.

Podle mluvčího jde kvůli špatnému přístupu i klimatickým podmínkám o složitou akci. „Během akce policisté s hasiči zažili i úsměvnou chvilku, když hned v prvním vytaženém autě našli živého úhoře. Tento poněkud netradiční a také nečekaný způsob rybolovu se ale vzhledem k vynaloženým nákladům zřejmě neuchytí, úhoř putoval zpět do hlubin,” doplnil mluvčí.

Foto: ČR Policie, ČTK

Jeřáb vyzvedl kradené auto nad hladinu zatopeného lomu.

Všechny vozy budou po vytažení převezeny na parkoviště, aby je prohlédli technici. „Zároveň budeme zjišťovat, zda VIN kódy vozidel odpovídají registračním značkám, a tudíž se skutečně jedná o odcizená auta,” dodal Vítek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám