Hlavní obsah

Z tržnice celníci odvezli 3 kamióny padělků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHOMUTOV

Odhadem tři kamiony padělaného zboží a pašovaných cigaret zabavili přes víkend celníci a policisté v tržnici Celná u hraničního přechodu s Německem Hora Svatého Šebestiána na Chomutovsku. Kontrolu ukončili ve 13 hodin, žádnou dílnu, v níž by se padělky vyráběly, se objevit nepodařilo.

Foto: Aleš Plevka

Nácvik herních činností jednotlivce je nezbytný

Článek

Stánky a přilehlé skladové místnosti byly plné nekolkovaných cigaret, textilních výrobků a obuvi s padělanými značkami a pirátsky nahraných nosičů zvuku a obrazu. "Hodnotu zabaveného zboží se nám podaří vyčíslit až tak v polovině příštího týdne," uvedl  ředitel odboru pátrání ústeckého celního ředitelství Jiří Pucholt.

Asi největší zátah proti prodeji padělaného zboží v tržnici Celná zahájilo 124 policistů a celníků v sobotu dopoledne. Poprvé v Ústeckém kraji pronikli i do uzamčených stánků a přilehlých skladů, povolení k tomu získali od státního zastupitelství.

Vietnamští obchodníci, kterým stánky patří, se ve většině stačili rozprchnout. Tři z nich však policie zadržela a převezla k výslechu. Jedna žena a dva muži jsou podezřelí z porušení zákona o pobytu cizinců.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám