Hlavní obsah

Z otvoru v odstaveném náklaďáku na Žďársku vylézali migranti

Stránecká Zhoř

Jedenáct migrantů z Nepálu, Afghánistánu a Indie zadrželi policisté na Vysočině. Muži cestovali v nákladním autě po dálnici D1, kde je na Žďársku viděl jeden z řidičů, který policii oznámil, že z díry v plachtě odstaveného vozidla vylézají lidé. Policisté na místě našli tři cizince bez dokladů, zbylé rovněž bez dokumentů nutných k cestování zadrželi v okolí.

Foto: Policie ČR

Migranti vylézali z nákladního auta otvorem v plachtě.

Článek

Na podezřelou situaci v pondělí krátce před 17. hodnou upozornil policii náhodný řidič. Jednalo se o parkoviště na 137. km dálnice ve směru na Prahu.

„Z odstaveného nákladního vozidla měli otvorem v plachtě vylézat muži z prostoru návěsu. Policisté po příjezdu zajistili na parkovišti tři cizince, kteří u sebe neměli doklady,“ informovala ve čtvrtek o případu mluvčí policie Jana Kroutilová.

Vzápětí se ukázalo, že ve vozidle jelo dalších osm lidí, kteří se mezitím rozešli do okolí. Policie muže postupně zadržela v katastru obce Stránecká Zhoř.

Cizinci podle mluvčí pocházejí z Nepálu, Afghánistánu a Indie. Osmi z nich je mezi třiadvaceti a třiačtyřiceti lety, zbylí tři jsou mladiství chlapci.

Auto s migranty po honičce na Vsetínsku skončilo v řece, policie hledá dva lidi

Krimi

„Do nákladního vozidla se dostali v Rumunsku bez vědomí řidiče kamionu, přicestovali až do České republiky a jejich cílové země měly být státy Evropské unie, zejména Portugalsko a Itálie,“ zmínila Kroutilová.

Nikdo z nich neměl platné cestovní doklady, případ tak putuje do správního řízení. Dospělou část skupiny policie odvezla do zařízení pro zajištěné cizince, mladistvé přepravili ve spolupráci s úřady do výchovných ústavů.

„Dále bylo zahájeno trestní řízení ve věci organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, kterého se dopustil zatím neznámý pachatel,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám