Hlavní obsah

Z oloupení a znásilnění 11 žen je podezřelý delikvent ze Slovenska

Praha

Pražská policie vyšetřuje případ muže ze Slovenska, který je podezřelý, že od listopadu do ledna znásilnil a oloupil 11 žen. "Devětatřicetiletý cizinec byl obviněn z trestných činů loupeže a znásilnění, hrozí mu až 12 let odnětí svobody. Za stejné zločiny byl v zahraničí už pětkrát trestán," uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podezřelého policisté zadrželi v polovině ledna v souvislosti se znásilněním a loupeží, kterých se údajně dopustil o týden dříve v pražském lesoparku Šárka. Kriminalisté však zjistili, že stejných trestných činů má muž na svědomí více.

"Jak se následně ukázalo, loupeží a znásilnění se obviněný dopouštěl od poloviny listopadu až do zadržení. Vyšetřování převzali kriminalisté krajského ředitelství, kteří nyní evidují celkem jedenáct takových případů," uvedl Hulan.

Podle policie cizinec přepadával ženy v Praze i v dalších krajích, jeho nejstarší oběti bylo 86 let. "Policisté obviněného vnímají jako velice nebezpečného pachatele, neboť svou oběť vždy brutálně napadl, znásilnil, mnohdy i několikrát, a poté ještě oloupil," dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám