Hlavní obsah

Z léčebny utekl nebezpečný sexuální deviant

KOSMONOSY

Z psychiatrické léčebny v Kosmonosech na Mladoboleslavsku uprchl nebezpečný sexuální násilník. Osmadvacetiletý Roman Fron je na útěku již týden, policie však před ním veřejnost nevarovala. V pátek o tom informovala TV Nova.

Článek

Podle televize pacient trpí patologickou sexuální agresivitou. Byl sedm let ve vězení. Soud mu nařídil, aby se ze své deviace léčil. V léčebně byl umístěn na uzavřeném oddělení.

V posledních dnech Fron podle Novy utekl z léčebny dvakrát. Minulé pondělí uprchl poprvé, za dva dny ho dopadla policie v Kladně, kde předtím několik let bydlel. Policistům se prý tehdy vysmál a řekl, že uteče znovu.

Hledaný Fron, který je asi 170 centimetrů vysoký, na útěku nebere léky a může být nebezpečný. Policie však obyvatele města ani okolí nijak nevarovala, uvedla Nova. "Myslím si, že pokud by byla nutnost to uveřejnit, tak bychom to uveřejnili," řekl Nově mluvčí mladoboleslavské policie Vratislav Brynych.

Na nebezpečnost pacienta přitom policisty upozornila i Ludmila Volková, primářka sexuologického oddělení z léčebny, kde se má Fron léčit. "Pacient, který neprodělá léčbu a není lékaři propuštěn, je nebezpečný," řekla Nově Volková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám