Hlavní obsah

Z klenotnictví si lupiči odnesli věci za pět miliónů

Právo, vor
KARLOVY VARY

Za bílého dne vyloupili v pondělí v jedenáct hodin dopoledne čtyři ozbrojení maskovaní muži klenotnictví v ulici Stará Louka nedaleko Grandhotelu Pupp v Karlových Varech. Odnesli si hodinky a mobilní telefony za pět miliónů korun.

Foto: František Kšajt, Právo

Lupiči si vyhlédli klenotnictví v Karlových Varech

Článek

"Při přepadení nepadl výstřel a nikdo nebyl zraněn,“ uvedla mluvčí západočeské policie Jolana Číhová, podle které v době přepadení byly v klenotnictví pouze dvě prodavačky. „Ozbrojenci drželi při přepadení v rukách krátké střelné zbraně a na hlavách měli kukly,“ pokračovala Číhová.

„Z obchodu odcizili hodinky a mobilní telefony. Škoda byla předběžně vyčíslena na pět miliónů korun,“ doplnila s tím, že přesná inventura nebyla dosud provedena. „Je možné, že uloupeny byly i šperky, ale to prokáže právě až zmiňovaná inventura,“ dodala. Pachatelé odjeli z místa osobním vozidle mercedes stříbrné barvy.

Policisté uzavřeli silnice

„V kraji byla vyhlášena dopravní uzávěra. Asi po půl hodině ale bylo vozidlo pachatelů nalezeno odstavené bez posádky. V současné době probíhá ohledání nalezeného vozidla,“ konstatovala Číhová, podle které není zatím možné zveřejňovat místo, kde policie odstavené vozidlo našla.

„Místo ohledáváme a z taktických důvodů nebudeme prozrazovat, kde je,“ vysvětlovala. „Předmětem šetření je také možnost, že vozidlo bylo kradené,“ doplnila s tím, že policisté nadále intenzivně pátrají po pachatelích. „Případ si převzali a šetří policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování správy Západočeského kraje,“ uzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám