Hlavní obsah

Z karantény pro bezdomovce v Plzni utekli dva nakažení

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Dva bezdomovci s nakažení koronavirem opustili v pátek v rozporu s nařízenou izolací karanténní zařízení, které plzeňská radnice zřídila pro lidi bez domova v bývalé škole ve čtvrti Doubravka.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Město o tom bezprostředně informovalo policii, která se událostí zabývá,“ sdělila mluvčí magistrátu Eva Barborková. „Předčasným opuštěním centra se dané osoby vystavují možnosti trestního stíhání,“ upozornila Barborková.

Radnice zprovoznila zmíněnou karanténu teprve ve středu a umístila sem sedm nakažených, kteří zde měli strávit dva týdny - původně byli v přetížené izolaci v charitním Domově sv. Františka. Někteří místní proti vyčlenění zmíněné budovy, která stojí přímo na doubravecké hlavní třídě, už dříve protestovali, magistrát však garantoval, že areál bude uzamčený a pod nepřetržitým ohledem strážníků.

„Ukázalo se, že město i přes apely našeho obvodu a petici občanů objekt dostatečně nezabezpečilo,“ uvedl mluvčí dotčeného obvodu Jan Švábek.

„Celá událost nás velmi mrzí, a to především s ohledem na obyvatele Doubravky. Vítáme následný postup města, které areál po útěku dvou osob ihned vyklidilo a trvale uzavřelo. Osoby bez domova byly podle našich informací odvezeny zpět do Domova sv. Františka,“ dodal Švábek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám