Hlavní obsah

Z kamiónu se na D2 vysypalo 21 tun betonu, řidič si toho nevšiml a jel dál

Právo, vtk

Stíhání za obecné ohrožení z nedbalosti hrozí osmatřicetiletému řidiči nákladního auta značky MAN, který minulé úterý u Brna ztratil na dálnici D2 čtrnáct betonových panelů vážících celkem jednadvacet tun. Způsobil tím čtyři nehody s jedním zraněním. Na to, že ztratil náklad, přišel až druhý den.

Foto: Policie ČR

Řidič ztratil 21 betonových bloků a nevšiml si toho.

Článek

„Náklad měl na vozidle připevněný pouze čtyřmi upínacími popruhy. Takto projel, a to sněžilo, téměř celou republiku,“ řekl Právu mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

Řidič přišel o náklad, který z návěsu sklouzl, minulé úterý mezi 22:00 až 22:30 na sedmém a šestnáctém kilometru dálnice D2. Betonové překlady vezl z Lysé nad Labem a mířil do Břeclavi. Zatímco na dálnici kvůli panelům havarovalo několik aut, řidič kamiónu si toho, že přišel o celý náklad, vůbec nevšiml a pokračoval v jízdě.

Foto: Policie ČR

Řidič ztratil náklad a nevšiml si toho.

Podle své výpovědi za Hustopečemi nedaleko Břeclavi zastavil, zběžně prohlédl soupravu a šel spát. Až ve středu ráno zjistil, že mu chybí náklad, a celou záležitost po telefonické radě dispečera své firmy oznámil na linku 158.

„Přivolaná hlídka hned poté, co řidič otevřel dveře, věděla, že s ním nebude jednoduché pořízení. Při dechové zkoušce nadýchal téměř tři promile alkoholu,“ dodal Šváb.

Okolnostmi případu se dále zabývají dopravní policisté. Žádají svědky, kteří mohou k řidiči nebo ke ztrátě panelů na D2 poskytnout jakékoli bližší informace, aby co nejdříve kontaktovali policejní tísňovou linku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám