Hlavní obsah

Z auta mi ukradli dva milióny, tvrdí muž z Nýrska. Peníze patří loterijní společnosti

Právo, pab
Klatovy

Vloupání do automobilu a krádež tašky s finanční hotovostí dva milióny korun oznámil policii 43letý muž z Nýrska na Klatovsku. Podle informací Práva peníze patří soukromé loterijní společnosti z Karlových Varů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K vloupání do vozidla Audi A8 mělo dojít v úterý večer mezi půl devátou a půl dvanáctou, kdy stálo před bydlištěm oznamovatele. Údajný pachatel rozbil pravé přední boční okno a z vozu odcizil černou koženou tašku položenou na podlaze před sedačkou spolujezdce, ve které měla být peněžní hotovost ve výši dvou miliónů korun.

„Ty peníze mi ukradli, ale jsou moje, nikoho jiného. Nechci to nějak dál rozebírat,“ řekl Právu majitel vozu. Ten sice v případu figuruje jako poškozený, ale pouze s částkou 15 tisíc korun, což odpovídá škodě za rozbité okno vozidla.

Policie ale ještě eviduje druhého poškozeného, kterému vznikla škoda dva milióny korun. Tím je karlovarská firma provozující na území České republiky sázkové hry, automaty a také několik kasin. Ta se zatím k celé věci nevyjádřila. „Dejte mi telefonní číslo a někdo se vám ozve,“ reagovala na dotaz Práva asistentka majitele společnosti.

„Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu krádeže a poškozování cizí věci,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Reklama

Výběr článků

Načítám