Hlavní obsah

Vyšetřovatelé začali vyslýchat předsedu FAČR Peltu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vyšetřovatelé začali ve čtvrtek ráno vyslýchat zadrženého předsedu Fotbalové asociace ČR Miroslava Peltu. České televizi to řekl jeho advokát Bronislav Šerák. Vyslýchán bude v souvislosti s dotacemi ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Výslech se odehrává v policejní budově v centru Prahy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Předseda FAČR Miroslav Pelta. Archivní snímek

Článek

Pelta byl až do nočních hodin na Strahově, kde policistům předkládal všechny potřebné dokumenty. Ve středu vyšetřovatelé vyslechli podle ČT asi šest osob. Odpoledne by měli žalobci rozhodnout o návrhu na uvalení vazby.

Pelta byl ve středu jedním z nejméně pěti zadržených, policie od rána zasahovala vedle sídla fotbalové asociace i na ministerstvu školství, pražském magistrátu a také na stadionu jabloneckého klubu, který Pelta spoluvlastní.

Šerák ve středu novinářům řekl, že šéf FAČR byl zadržen kvůli tomu, aby pomáhal při prohlídkách v prostorách svazu. Informace o obvinění Pelty nepotvrdil.

Zadrženi byli také náměstkyně ministryně školství Simona Kratochvílová, předseda České unie sportu Miroslav Jansta, pražský zastupitel Karel Březina (ČSSD) a ředitelka odboru sportu na magistrátu Soňa Fáberová.

V souvislosti se státními dotacemi byly podle pražské vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové obviněny tři osoby a jedna firma ze zneužití pravomocí, sjednání výhody při zadání veřejné zakázky a porušení při správě cizího majetku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám