Hlavní obsah

Vyšetřování útoku na zpěváka Hrůzu skončilo, soud už má obžalobu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Krajské státní zastupitelství v Ostravě podalo v tomto týdnu obžalobu na dva mladíky, kteří loni v červenci na Stodolní ulici v centru Ostravy brutálně napadli populárního zpěváka Michala Hrůzu. Spis už byl přidělen konkrétnímu soudci, který by měl možná už na jaře nařídit hlavní líčení. Obžalovaným hrozí za vydírání, ublížení na zdraví a výtržnictví až dvanáct let vězení.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Za brutální útok na zpěváka hrozí mladíkům až dvanáct let vězení.

Článek

„Soud v tomto týdnu obdržel obžalobu a příslušný předseda senátu studuje spisový materiál,“ uvedl mluvčí soudu Dalibor Zecha.

Incident se stal v noci na 17. července. Michal Hrůza večer vystupoval na Festivale v ulicích a poté vyrazil s členy své kapely a přáteli bavit se do barů ve Stodolní ulici. Asi o půl čtvrté zůstal na ulici sám a potkal se zde se dvěma opilými mladíky, bratranci ve věku 18 a 19 let, kteří se prali.

Když jim pohrozil přivoláním policie, pokud ve rvačce neustanou, zaútočili na něj. Po útoku zůstal zpěvák ležet na ulici v bezvědomí. Přežil jen díky shodě náhod a rychlé lékařské pomoci.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jako kluk Michal hodně sportoval. „Ve sportu se učíte prohrávat a vyhrávat. Každý by měl zažít obojí, protože bez prohry nevychutnáte vítězství,“ tvrdí.

Incident zaznamenala jedna z kamer, které jsou na Stodolní ulici umístěny, a také díky tomu se podařilo pachatele během následujícího dne dopadnout. Oba skončili ve vazbě.

Státní zástupce David Bartoš uvedl, že v hlavním líčení nebude požadovat výslech zraněného zpěváka. Ten si na incident ani nepamatuje. Není ale vyloučeno, že jeho výslech bude požadovat obhajoba.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám