Hlavní obsah

Výkalový fantom z Brna si své řádění musí odpracovat

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Velice zajímavou životní filozofii vyznává čtyřiatřicetiletý Jiří Prima z Brna. Pokud mu totiž někdo řekne, aby si „nasral“, neváhá, potřebu udělá do kbelíku a následně své protivníky zkropí sprškou svých výkalů. Toto provedl dvakrát na začátku roku v Brně v obchodním centru Velký Špalíček. V pondělí ho za to a ještě útok odpadkovým košem na několik Vietnamců potrestal brněnský Městský soud 300 hodinami veřejně prospěšných prací.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Jiří Prima u brněnského soudu ničeho nelitoval a dodal, že nelze vyloučit, že v budoucnu svůj kýbl výkalů opět použije.

Článek

Prima se dostal několikrát do konfliktu s ostrahou obchodního centra, kam se nesmí vcházet se psy proto, že do Špalíčku chodil s malým psíkem ukrytým v kabele. Když ho ostraha vykázala, pouštěl se s jejími členy do bouřlivých debat. Jen u argumentů ale nezůstalo a letos v lednu a únoru se do centra dostavil s kýblem svých výkalů a chrstl ho v jednom případě na schody, kdy byl zasažen i pracovník ochranky, v druhém pak takto označkoval nájezd pro kočárky.

„Polévání exkrementy je nutno nazvat hrubou neslušností. To, že snad vůči němu bylo v rámci konfliktu použito vulgarit, ho neopravňuje, aby se choval ve smyslu pořekadla na hrubý pytel hrubá záplata, natož aby někoho poléval exkrementy. Pokud bychom takové jednání připustili, budou tím narušeny základní požadavky občanského soužití,“ prohlásil soudce Petr Schlagmann.

Prima se u soudu bránil tím, že psa měl v kabele, kde mu koukala jen hlava a ostraha se k němu měla prý chovat dlouhodobě arogantně. „K dobytku se nikdy chovat slušně nebudu. Všichni poškození jsou viníci toho, co se jim stalo. Po tom, jak se ke mně chovali, snad nemohli čekat, že se budu chovat slušně. Necítím se vinen a nevylučuji, že pokud mi někdo v budoucnu řekne, abych si nasral, že to neudělám a nepokropím ho,“ bojovně prohlásil před soudem už několikrát soudně trestaný Prima.

Případ výkalového výtržníka ale ještě nekončí, Prima totiž před soudem prohlásil, že zřejmě podá odvolání. V takovém případě by nevábný případ musel řešit odvolací Krajský soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám