Hlavní obsah

Vyhazovač měl rozbít půllitr o hlavu hosta, hrozí mu až 12 let

Právo, pko
Brno

Události divokého večera, který skončil až krvavou bitkou, začal v úterý projednávat brněnský Krajský soud. Stanul před ním devětadvacetiletý David Man, kterého státní zástupkyně posadila na lavici obžalovaných za to, že letos v květnu jako vyhazovač v jednom z brněnských podniků zbil jednoho z hostů.

Foto: Petr Kozelka, Právo

David Man u brněnského soudu tvrdil, že se jen bránil napadení.

Článek

Man se brání tím, že se jen bránil napadení. V případě, že ho senát v čele s Tomášem Kurfiřtem uzná vinným, může skončit až na dvanáct let za mřížemi.

Konflikt se stal v noci 13. května v jednom z podniků na brněnském náměstí Svobody. „Po předchozí slovní rozepři obžalovaný napadl jednadvacetiletého muže tak, že mu dal hlavičku, pak ho několikrát udeřil do obličeje, poté popadl půllitr a poškozenému ho rozbil o hlavu. Nakonec ho chytil pod krkem, srazil na zem a pak ho ještě kopl do hlavy a hrudníku,“ popsala útok státní zástupkyně.

Obžalovaný: Bylo to jinak

Podle samotného Mana se ale útok odehrál trochu jinak. Osudný večer byl prý nachlazený, a proto si chodil na bar pro citrón, když ho potkal druhý muž. Prý ho slovně urážel a nakonec dokonce měl zaútočit pěstmi.

„Navážel se do mě, že jsem vyhazovač na nic, urážel mě, ale já mu řekl, ať se jde bavit. Jenže on mě chytil za krk, snažil se mě udeřit pěstí, a tak jsem ho taky chytil a odtlačil jsem ho až na dřez, kde byly skleničky. Pak přiběhli oba barmani, já jsem zavolal majiteli klubu, který mi řekl, že když se poškozený opije, chová se nevybíravě. Majitel mi dal peníze za večer a poslal mě pryč s tím, že to vyřídí,“ nabídl svou verzi Man a odmítl, že by někomu dal tzv. hlavičku, tedy že by svého protivníka udeřil hlavou.

„Měl jsem operovanou lebku, kdybych někoho takto udeřil, sám bych se zlikvidoval,“ upozornil. Verdikt nad mužem, jehož trestní rejstřík už je slušně zaplněný a který si už v minulosti odpykal sedmiletý trest, by mohl soud vynést ještě do konce týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám