Hlavní obsah

Vydával se za nezletilé dívky nabízející sex a pak vydíral. Dostal podmínku

Brno

Okresní soud Brno-venkov uložil ve středu podmíněný trest tři roky s odkladem na pět let 38letému Tomáši Janiakovi, který se na internetových seznamkách vydával za nezletilou dívku a nabízel sex za peníze. Jakmile mu zájemci poslali zálohu, začal se Janiak vydávat za dívčinu matku nebo otce a muže vydíral hrozbou, že věc ohlásí policii. V deseti případech vylákal z mužů přes milion korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Uložení podmíněného trestu navrhoval jak státní zástupce Michal Jílovec, tak obhájce Richard Frommer. Oba uvedli, že se Janiak ke všemu přiznal, omluvil se poškozeným a se všemi si domluvil splátkový kalendář. Janiak řekl, že by měl všem peníze splatit zhruba za sedm let nebo dřív, kdyby uspěl se žádostí o bankovní půjčku.

Muž vydávající se za Kristýnku vylákal nahé fotografie od desítek dětí

Krimi

Dosud netrestaný Janiak se k inzerátům uchýlil v první půli roku 2017 kvůli špatné finanční situaci.

Soudce Jiří Večeřa četl některé internetové inzeráty, které Janiak napsal. Vydával se v nich za čtrnáctileté dívky se jmény jako Karolína, Lucie nebo Sára. V inzerátech uváděl různé sexuální praktiky, které dívka za peníze provede.

Posílali i statisíce

Zdůvodňoval to například tím, že chce dotyčná pomoct matce po odchodu otce od rodiny nebo že chce mít peníze na léto. V některých případech sliboval sex s vícero nezletilými dívkami. Když se zájemci ozvali, chtěl poslat zálohu nebo peníze na cestovné.

Jakmile získal z účtů údaje o zájemcích, začal se Janiak vydávat za matku údajné dívky a mužům začal vyhrožovat, že věc oznámí na policii nebo prozradí jejich rodině. Vystrašení muži mu pak posílali za mlčení peníze, sta- i desetitisíce. Jeden z nich se později rozhodl případ oznámit na policii.

Matka navedla syna, aby z otce udělal pedofila

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám