Hlavní obsah

Výbuch v bytě vysklil okna, muž utrpěl popáleniny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Popáleniny hlavy, krku a rukou utrpěl ve středu večer při výbuchu v bytě v Liberci padesátiletý muž. S popáleninami druhého stupně na pěti procentech těla byl převezen na traumatologii liberecké nemocnice.

Foto: HZS Libereckého kraje

Následky výbuchu v bytě

Článek

Výbuch v ulici Na Žižkově se škodou za 100 000 korun prošetřuje policie. "Předběžnou příčinou je neopatrné zacházení s hořlavinami," řekla liberecká mluvčí policie Ludmila Knopová. Silná rána z bytu ve čtvrtém patře se ozvala ve středu kolem 21:30.

"Výbuch poškodil okna, která byla vysklená a taktéž vyražená ze zámků. Záclona prolétla oknem ven na zhruba šest metrů vzdálený strom. Poničeny byly i dveře do druhého pokoje, které visely na jednom pantu bez zámku. Škoda vznikla také na kuchyňské lince a sporáku," uvedla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Foto: HZS Libereckého kraje

Následky výbuchu v bytě

Hasiči na místo vyslali tři jednotky, protože se ale požár nerozšířil, dvě se brzy vrátily zpátky. Muž byl schopen s hasiči i se zdravotníky mluvit. Popsal jim i to, jak k výbuchu došlo.

"Příčinu prošetřuje policie," řekla. Spekulaci, že muž si na sporáku vařil pervitin, mluvčí policie nepotvrdila. Případ se vyšetřuje, konstatovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám