Hlavní obsah

Výbuch domu v Lenoře někdo způsobil úmyslně, myslí si policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohutný výbuch a požár bytového domu ve čtvrtek ráno v Lenoře na Prachaticku zabil jednoho člověka a devět dalších zranil. Policie se nejvíc přiklání k možnosti, že ji někdo způsobil úmyslně. Zahájila trestní řízení proti neznámému pachateli.

Výbuch v obci LenoraVideo: Lucie Kándlová, Právo

 
Článek

Podezírá jej z obecného ohrožení, za což hrozí až patnáctileté vězení. Škoda dosáhla podle prvních odhadů deset až 15 milionů korun. Řekly to mluvčí hasičů Jana Neškodná a policie Štěpánka Schwarzová.

Explozi zřejmě nepřežil muž. Přesnou identifikaci těla však určí až páteční pitva. Podle informací z místa mohl být právě mrtvý původcem činu.

Výbuch plynu zdemoloval dům na Prachaticku. Jeden mrtvý, dva těžce popálení

Krimi

"Pracujeme i s s touto verzí, ale zatím ji nemůžeme potvrdit," řekla Schwarzová. Mezi místními se říká, že viníkem je obyvatel domu, který úmyslně zapálil plynovou láhev. Starosta Lenory Antonín Chrapan ale ČTK řekl, že si v minulosti na úřadě nikdo z domu na nikoho nestěžoval.

"Zjišťujeme, zda se jednalo o požár a následný výbuch, nebo zda byl průběh opačný," uvedla Neškodná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám