Hlavní obsah

Vrchní soud potvrdil tresty za pobodání mužů ve Znojmě

– Olomouc
Právo, mhr

Sedmnáct a půl roku ve vězení by měl strávit rakouský občan tureckého původu Bülent Eryilmaz za to, že loni v listopadu pobodal ve Znojmě dvojici mužů. Vrchní soud v Olomouci potvrdil v úterý verdikt, který vynesl brněnský krajský soud.

Foto: Policie ČR

ERYILMAZ BÜLENT

Článek

Událost se stala u hotelu Dukla. Odsouzený tam zaútočil nožem na dva muže, kteří ho měli častovat rasistickými urážkami. Oba napadení utrpěli těžká zranění a život jim zachránila pouze včasná lékařská pomoc. Následky jsou však tragické. Jeden z napadených, kterého útočník bodl do krku, ochrnul po incidentu na všechny čtyři končetiny.

Cizinec před spravedlností uprchl do zahraničí a soudního jednání se tak nezúčastnil. Je na něj vydán mezinárodní zatykač.

Jeho známému Michalu Giňovi, který u konfliktu loni listopadu byl, ale policii ho neoznámil, vrchní soud také potvrdil trest odnětí svobody na rok a půl, který mu uložil krajský soud. Třiadvacetiletý mladík tehdy s Eryilmazem z místa činu utekl a po zadržení to zdůvodňoval tím, že mu jeho turecký přítel vyhrožoval zabitím rodiny.

„V obou případech nebyl důvod tresty měnit. Vrchní soud se ztotožnil se závěry krajského soudu,“ řekl Právu mluvčí Vrchního soudu v Olomouci Vladimír Lichnovský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám